Egipćanin zaražen koronom proputovao kroz Srbiju

EPA-EFE/ANDREA FASANI
BEOGRAD –

Egipćanin koji je, na putu iz Srbije ka Egiptu, proveo 12 sati u Francuskoj, treća je osoba kojoj je dijagnostifikovana infekcija novim koronavirusom u Egiptu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Po dolasku u Egipat, ovaj četrdesetočetvorogodišnjak nije pokazivao nikakve simptome bolesti, međutim, kada se nakon nekoliko dana obratio lekarima zbog blagih simptoma gripa, testovi su pokazali da je pozitivan na COVID-19, rekao je portparol ministarstva zdravlja Egipta Kaled Megahed, prenosi Idžipt independent.

EPA-EFE/ANDREA FASANI

Ministarstvo zdravlja odmah je obavestilo Svetsku zdravstvenu organizaciju o novom slučaju i merama koje je preduzelo da spreči dalje širenje virusa.

Ministrstvo: U Srbiji nema obolelih od koronavirusa

U Srbiji nisu registrovani slučajevi oboljevanja od COVID-19, saopštilo je večeras Ministarstvo zdravlja.

Kako se navodi u saopštenju, do danas, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 56 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja – boravak na području intenzivne transmisije virusa i prisustvo simptoma infekcije disajnih puteva.

Uzorci svih testiranih osoba bili su negativni na novi korona virus.

Kako se dodaje, od poslednjeg izveštaja Ministarstva zdravlja do večeras u 18 časova, nije bilo uzoraka testiranih na novi korona virus.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*