Ekipna bronza za vozače Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama

Vozači Vojske Srbije osvojili su treće mesto i bronzanu medalju u finalnoj ekipnoj trci, koja predstavlja glavni događaj u disciplini „Vojni reli“ Međunarodnih vojnih igara. Staza za ekipnu trku je najsloženija i najduža, a naša ekipa je savladala oko 200 kilometara za nešto manje od četiri sata, pri čemu su na dva vozila uspešno otklonili kvar.

Ekipna trka specifična je po tome što se sva četiri terenska vozila kreću zajedno, u grupi i što sva vozila moraju završiti trku, a ukoliko tokom trke dođe do kvara na vozilu, od posada se očekuje da ga otklone uz korišćenje individualnog kompleta alata, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ekipna bronza za vozače Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama

Ekipna bronza za vozače Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama

Staza za ekipnu trku je najsloženija i najduža, a naša ekipa je savladala oko 200 kilometara za nešto manje od četiri sata, pri čemu su na dva vozila uspešno otklonili kvarove. To im je donelo treće mesto, iza ekipa Rusije i Kine, ističe se u saopštenju.

Naša ekipa je, prethodno, osvojila treće mestou trci sa bojevim gađanjem, kao i srebrnu i bronzanu medalju u individualnim trkama u kategoriji neborbenih vozila 4×4 i 6×6 „Kamaz“ i „Ural“.

Za medalje u disciplini „Vojni reli“, osim ekipe Vojske Srbije, takmičile su se i ekipe oružanih snaga Izraela, Mongolije, Kine, Belorusije, Uzbekistana i Rusije.

Osvajanjem bronzane medalje u finalnoj ekipnoj trci, pripadnici Vojske Srbije završili su takmičenje u disciplini „Vojni reli“ u Kizilu, gradu na krajnjem istoku Ruske Federacije.

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*