Englezi optužili Mađare za rasizam

Engleski igrači bili su meta rasističkog vređanja od dela mađarskih navijača na kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo u Budimpešti, objavili su britanski mediji.
Englezi optužili Mađare za rasizam

Foto: Pixabay, ilustracija
Reporteri ITV-a i Sky Sportsa sa terena izvestili su o rasističkom vređanju usmerenom prema Rahimu Sterlingu i rezervisti Džadu Belingemu.
Engleski fudbaleri su kleknuli pre utakmice u svrhu podrške „Black Lives Matter“, kada su primili gromoglasne zvižduke na Puškaš Areni.
Kada je Sterling slavio prvi gol i slavio ispred protivničkih navijača, brojne plastične čaše uletele su na teren.
Engleski selektor Garet Sautgejt je rekao nakon utakmice da nije čuo rasističke povike, ali je ponovio stav ekipe o tome.
„Ako je to istina, to je neprihvatljivo. Nismo bili svesni toga i ne znam da li su igrači bili na terenu, ali svi znaju šta mislimo o tome. Govorimo već dve, ili tri godine“, rekao je Sautgejt i dodao:
„Nadam se da možemo da pomognemo da se zaustavi rasizam, ne samo u fudbalu, nego generalno“, rekao je Sautgejt.
Mađarska je već ranije bila kažnjena od strane UEFA zbog homofobije i rasizma na utakmicama EURO 2020. Sledeće dve utakmice pod okriljem UEFA moraće da igraju pred praznim tribinama. Ove kvalifikacije su pod ingerencijom FIFA.
„Veoma smo razočarani zbog priča o rasizmu prema našim igračima. Tražićemo istragu“, objavio je na Tviteru ataše za štampu Engleskog fudbalskog saveza.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*