EPS izgubio spor protiv penzionera iz Sombora koji je dve i po godine bez struje

Sombor, Nenad RužićIzvor: N1

Elektroprivreda Srbije izgubila je spor koji je vodila protiv penzionera Nenada Ružića iz Sombora, od kog je za navodne neplaćene račune, pred Osnovnim sudom u Somboru potraživala 121.000 dinara. Sud je doneo odluku da se rešenje o izvršenju Javnog izvršitelja u celosti ukida, a da Ružić mora da plati samo 38.000 dinara, što je realna visina njegovog duga za potrošenu elelektričnu energiju.

Podsetimo, 79-godišnjem Nenadu Ružiću je 2019. godine struja isključena, zbog fiktivnog duga koji je nastao tako što se, kako je u septembru ispričao za N1, dešavalo da tokom jednog meseca dobije i po tri računa, sa različitim iznosima duga za struju.

Ružić podseća i na 86. član Zakona o zaštiti potrošača, koji kaže da je zabranjeno obustaviti pružanje usluge snabdevanja toplotnom energijom, ukoliko u domaćinstvu živi neko ugrožen zbog godina ili bolesti. Za N1 kaže da će se žaliti na odluku Osnovnog sud u Somboru kojom je odbijen njegov zahtev da mu JP „Elektroprivreda Srbije“ Beograd novčano nadoknadi štetu u visini od 500 evra za svaki mesec od isključenja električne energije, a na ime pretrpljenog bola, patnje i ugrožavanja života, kao i dodatnih troškova za obezbeđivanje normalnog življenja tokom više od dve godine koliko je živeo bez struje.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*