Er Srbija ukida let Niš-Budimpešta

Foto: Tanjug

BEOGRAD: Avio-kompanija Er Srbija će, na osnovu odluke Vlade Srbije, sprovesti ukidanje linije Niš-Budimpešta posle 27. oktobra 2019. godine, saopšteno je danas iz nacionalnog avio-prevoznika.

Foto: Tanjug

Odluka je posledica slabog interesovanja građana juga Srbije za putovanje u glavni grad Mađarske, ali i želje da pomenuta linija ne naruši dobre rezultate preostalih linija od javnog značaja iz Niša, navodi se u saopštenju kompanije.

Naime, iako je od početka operacije u Nišu prošlo samo tri meseca, i iako let za Budimpeštu nije ispunio planirana očekivanja, prosečan procenat popunjenosti kabine za svih 12 linija dostigao je skoro 70 procenata.

Srpski nacionalni avio-prevoznik je posle konsultacija sa predstavnicima lokalne samouprave i nadležnim državnim institucijama počeo da preduzima radnje kako bi sproveo odluku i prekinuo sve aktivnosti na toj liniji, u skladu sa zaključenim ugovorom između Vlade Srbije i Er Srbije, a posebno člana 11 tog dokumenta, dodaje se u saopštenju.

Svim putnicima koji su kupili karte za letove između Niša i Budimpešte posle 27. oktobra biće vraćen novac.

Iz Er Srbije napominju da, zajedno sa nadležnim institucijama, od početka uspostavljanja redovnog saobraćaja iz Niša u julu 2019. godine, redovno prate sve parametre uspostavljenih linija od javnog značaja.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*