Erdogan u prvoj zvaničnoj poseti Crnoj Gori, 28. avgusta?

PODGORICA –

Program prve zvanične posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Crnoj Gori, najavljena za 28. avgust, još se usaglašava i zasad nije poznato sa kim će se sastati.

Iz Ministarstva spoljnih poslova podgoričkim Vijestima je nezvanično rečeno da još nemaju nikakve detalje.

erdogan

Izvor: EPA( TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE)

Uoči posete turskog predsednika Crnoj Gori, reis Islamske zajednice Rifat Fejzić, kaže da se očekuje da će država od te posete ostvariti neku ekonomsku korist i ojačati saradnju s Turskom.

Fejzić je u izjavi za podgoričke Vijesti rekao da su odnosi dvejuu država prijateljski i da je njihovo partnerstvo, zbog članstva u NATO-u, neupitno.

„Mnogo učenika iz Crne Gore, svih vera i nacija, dobilo je stipendije Vlade Turske. Govoriti o ulaganjima agencije Vlade Turske – TIKA – je suvišno… Mislim da nema opštine u Crnoj Gori u kojoj TIKA nije nešto napravila. Mnoge države okruženja imale su ekonomsku korist od saradnje s Turskom, tako da očekujem da i Crna Gora ostvari neku korist od Erdoganove posete. Svakako očekujem intenzivniju saradnju između dve države“, rekao je Fejzić.

Upitan hoće li se sastati s Erdoganom, Fejzić je odgovorio da ne može da otkriva detalje posete turskog predsednika.

Predstavnici bošnjačkih stranaka u Crnoj Gori očekuju da će se sastati sa Erdoganom.

Kako je ranije najavljeno, Erdogan će u petak doputovati u Sarajevo, gde će se sastati sa članovima Predsedništva BiH i prisustvovati svadbi ćerke lidera SDA Bakira Izetbegovića.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*