Erlanjnrejtings: Viz Er u 10 najbezbednijih avio-kompanija u 2022. godini

Izvor: Matthieu Clavel/AFP

Viz Er, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, svrstana je među 10 najbezbednijih avio-kompanija na svetu u 2022. godini, u izboru jedine svetske rejting agencije u oblasti bezbednosti Erlajnrejtings.

Pri ocenjivanju 385 avio-prevoznika koje prati, Erlajnrejting donosi odluku na osnovu faktora kao što su podaci o incidentima u prethodne dve godine, podaci o nesrećama u prethodnih pet godina, rezultati revizija koje je sprovelo nadležno vazduhoplovno telo (ICAO), spiskovi zabrana letova i starost flote, navodi se u saopštenju.

Viz Er ima jednu od najmlađih i najefikasnijih flota na svetu, čija je prosečna starost pet godina, a sastoji se od 149 aviona tipa Erbas A320, A321, A320neo i A321neo.

Na početku pandemije Viz Er je među prvima uveo stroge zdravstvene i bezbednosne mere u cilju zaštite putnika i posade, uz poštovanje najviših sanitarnih standarda i podršku fizičkoj distanci.

Pored toga, Viz Er je bio među prvim evropskim avio-kompanijama koje su dodatno unapredile mere zaštite primenom politike obavezne vakcinacije protiv kovida ili redovnog antigenskog i PCR testiranja u posebnim slučajevima za sve posade.

 

 

 

IZVORT:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*