Evropski dan umetničkog stvaralaštva

Galerija Matice srpske u saradnji sa Školom za dizajn „Bogdan Šuput” obeležava 21. mart kao Evropski dan umetničkog stvaralaštva 2018.

Ova manifestacija se priređuje od 2013. godine u brojnim evropskim gradovima s idejom da se promoviše kreativnost i stvaralački rad kao jedan od osnovnih elemenata individualnog razvoja i kreiranja evropskog identiteta kroz različite sadržaje u muzejima, galerijama, javnim i privatnim institucijama kulture i umetničkim školama.

Galeriji Matice srpske će od 10.00 do 20.00 sati učenici iz Škole za dizajn „Bogdan Šuput” iz Novog Sada kopirati umetnička dela iz stalne postavke Galerije Matice srpske koja su ih najviše inspirisala.

Kroz kopiranje, kao vežbu koja se negovala na umetničkim Akademijama u čitavoj Evropi tokom prethodnih vekova, budući umetnici uče o likovnim elementima, motivima i veštinama svojih prethodnika. S druge strane, kroz ovu akciju pozivamo sve zainteresovane posetioce Galerije da se priključe inicijativi i da kroz svoju skicu dela koje im se najviše dopada prenesu svoj doživljaj umetnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*