„Festival ljubavi“ u Novom Sadu

Od 1. do 17. februara biće održan drugi po redu „Festival ljubavi“, u organizaciji “Color Press Group“ i kompanije “Ninamedia“,. Tim povodom, u Gradskoj kući održana je konferencija za novinare na kojoj su se prisutnima obratili član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, v.d. upravnika Spomen-zbirke Pavla Beljanskog Milana Kvas i predstavnica organizatora Milena Biga.

„Veoma mi je drago što i ove godine imamo priliku da najavimo „Festival ljubavi“ koji će svojim sadržajima ulepšati centar Novog Sada i privući pažnju sugrađana, kao i gostiju našeg grada. Grad Novi Sad, podržava manifestacije koje doprinose privrednom razvoju grada i pokazuju da je kultura jedan od glavnih pogona u tom važnom poslu“ – izjavio je Dalibor Rožić i dodao – Smatram da je veoma važno to što su organizatori Festivala, ove godine uspostavili dobru saradnju sa Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog, poklon-zbirkom Rajka Mamuzića, Muzejom Grada Novog Sada i drugim ustanovama kulture jer upravo ta sinergija i umrežavanje ustanova i organizacija doprinose kvalitetu projekata.

Prema rečima organizatorke Milene Bige otvaranje Festivala predviđeno je 1. februara, na Trgu slobode, sa početkom u 16.00 časova kada će najmlađi učesnici simbolično puštati balone u vazduh. Novosađani i turisti, svakog dana će imati priliku da uživaju u akustičnim nastupima bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, kao i nastupima dečijih vokalnih sastava. U drvenim kućicama izlagači će ponuditi različite proizvode i rukotvorine, a posetioci će imati priliku da se provozaju ljubavnim fijakerom. I ove godine festivalski prostor krasiće zid od cveća na kojem će na 30 svetskih jezika pisati reč „ljubav“. Festival se ove godine održava i na drugim lokacijama u gradu, u Galeriji Matice srpske, Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, Galeriji likovne umetnosti poklon-zbirci Rajka Mamuzića, Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, Arena Sinepleksu i drugim ustanovama kulture koje će svoje programe prilagoditi temi ljubavi.

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog publika će uživati u vrhunskim ostvarenjima iz kolekcije Pavla Beljanskog koja su nastala u prvoj polovini 20. veka.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*