Festival plesa u Fabrici, prijave za besplatne ulaznice preko mejla

Međunarodni festival savremenog plesa “Tanz Platz” održava se od 13. do 17. septembra u Fabrici (Bulevar despota Stefana 5, Kreativni distrikt).
d
Foto: pixabay.com, ilustracija

Ovo je peto izdanje Festivala, u organizaciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad, a ove godine simbolično će biti predstavljeno pet plesnih performansa – iz Srbije, Francuske, Portugalije, Mađarske i Češke. Ova manifestacija ima za cilj da predstavi mlade aktere na evropskoj sceni i tendencije u savremenom plesu. Ulaz na sve programe je besplatan.

U ponedeljak u 20 časova Festival otvora plesna predstava „Assimilate“, koja će ovom prilikom biti premijerno izvedena. Nastala je u sklopu projekta „Be SpectACTive!“ u koprodukciji „ArtRitam asocijacije“ iz Novog Sada, Studentskog kulturnog centra Novi Sad, kao i međunarodnih partnera. Predstava se bavi pitanjem migracija, preplitanjem različitih kultura, jezika i običaja. U performansu koreografkinje Sonje Stojanović povezuju se četiri kulture: srpska, češka, mađarska i francuska, kako bi se otelotvorila lepota različitosti kroz razne vrste komunikacija koje su se smenjivale od 19. veka do digitalne ere u kojoj sada živimo, pleplićući prošlost i sadašnjost kroz vizuru muzike i pokreta, od tradicionalnog do savremenog.

Broj gledalaca je ograničen na 32, stoga je potrebno poslati prijavu na mejl: skcnovisad@gmail.com, u naslovu mejla navesti Prijava za „Ašimilate“, a u telu mejla ime i prezime. Ulaz je besplatan.

Međunarodni festival savremenog plesa “Tanz Platz” su podržali i mreža „Aerowaves“, Program „Kreativna Evropa” Evropske unije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Francuski institut u Srbiji kroz program „Teatroskop”. Program će biti realizovan u okviru “Kaleidoskopa kulture”, programskog luka projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022“.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*