Festival pozorišta za decu od 19. septembra u Subotici

SUBOTICA –

Međunarodni festival pozorišta za decu Subotica biće održan od 19. do 24. septembra, a u takmičarskomprogramu biće12 predstava iz Bugarske, Izraela, Nemačke, Mađarske, Češke, Rusije, Hrvatske, Brazila, Slovačke, BIH (Republike Srpske) i Srbije, saopštilisu danas organizatori.

Kako je najavljeno, iz Rusije stiže predstava „Lutkarska strast prema kralju liru“ Karabaska Teatra, iz Brazila „Duhovi šume“ teatra Cia Elder Kloster, nemačko Pozorište Grin Zose izvešće „Tri puta kralj“, češki Drak Teatar „Uspavanu lepoticu“, slovački teatar Odivo „Aero“, a iz Izraela je predstava „Guli“ Galilejskog multikulturnog pozorišta.

ko je rekao mjau, lutkarsko pozoriste, deca jpg

Izvor: pozoristemladih.co.rs

Mađarski Vaskakas Puppet Theatre odigraće predstavu „Vuk“, Državno lutkarsko pozorište Varna iz Bugarske predstaviće se ostvarenjem „Palčica“, iz Gradskog kazališta Zorin dom Karlovac u Hrvatskoj stiže „Na tragu“, dok predstava „Peća i vuk“ dolazi iz Dečijeg pozorišta Republike Srpske u Banjaluci.

Iz Srbije učestvuju predstave „Teatru s ljubavlju“ Dečjeg pozorišta Subotica rediteljaBonje LungovaiKonstantina Karakostova i „Bambi“ Pozorišta za decu Kragujevac, reditelja Jakuba Maksimova.

Selektor festival je Zoran Đerić, a žiri glavnog takmičarskog programa čine francuska kulturna poslenica Sandrin Gratalup, reditelj i glumac Jovan Caran i kreatorka lutaka, kostima i scenografije Ljudmila Konstantinova Hense iz Kazahstana.

„Ove godine je po prvi put oformljen i Mladi žiri, koji čine deca osnovnog i srednjoškolskog uzrasta. Ovaj žiri će dodeliti Nagradu mlade publike za najbolju predstavu“, saopštio je organizator Otvoreni univerzitet iz Subotice.

Realizaciju Međunarodnog festivala pozorišta za decu Subotica podrži su Ministarstvo kulture Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i Grad Subotica.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*