Film „Na mlečnom putu“ u Čikagu

Osam filmskih ostvarenja domaće kinematografije biće prikazano na Srpskom filmskom festivalu koji se do 3. decembra održava u Čikagu.

Film Emira Kusturice „Na mlečnom putu“ otvorio je Festival u sredu 29. novembra u Bioskopskom centru Pikvik u čikaškom naselju Park Ridž.

Organizatori su pripremili pet igranih filmova, pored već pomenutog „Na mliječnom putu“ publika će moći da vidi i „Slepi putnik na brodu ludaka, „Rekviejem za gospođu J“, „Vojna akademija 3“ i „Jesen Samuraja“ i tri dokumentarna filma „Obećanje“, „Lutajuća srca“ i „Panta Rej“.

Filmovi su titlovani na engleski jezik i tako dostupni i američkoj publici, ali i srpskim iseljenicima treće i četvrte generacije koji ne vladaju dobro jezikom svojih predaka. Srpski filmski festival u Čikagu ove godine obeležava i prvi mali jubilej – pet godina postojanja i posvećen je nedavno preminulom glumcu Ljubiši Samardžiću.

Organizaciju festivala pomogli su Uprava za dijasporu i diplomatska predstavništva Republike Srbije u Americi, Predstavništvo Republike Srpske, kao i više od 20 kompanija srpskih vlasnika sa šireg područja Čikaga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*