Firmaši neće na finale Kupa u Niš: Jasna namera da se Vojvodini uskrati podrška

Foto: 021.rs

Navijačka grupa Firma 1989 reagovala je povodom izbora da Niš bude lokacija gde će se igrati finale Kupa Srbije, između Vojvodine i Partizana, poručivši da tom meču neće prisustvovati.

Foto: 021.rs
Oni su se prisetili utakmice iz 2011. godine, kada su navijači Vojvodine, kako navode, prošli „celodnevno maltretiranje i torturu“, iako je, navodno, u interesu ljudi koji vode srpski fudbal i tada bilo to da se na našim stadionima okuplja što veći broj gledalaca. Kako su podsetili, tada je na finale Kupa u Beograd krenulo 8.000 navijača, a iz Novog Sada su pošli u 15:30 časova, dok su na stadion ušli tek u 20:45h.
„Samim tim, postavljamo pitanje: ako nam je tada trebalo skoro pet sati da dođemo do Beograda, koliko će nam vremena biti potrebno da dođemo do Niša. Da li se pokazuje jasna namera da Vojvodina ima što manju podršku svojih navijača u finalu, čime se opet insinuira da je unapred poznato kome treba da pripadne pehar?“, pitaju se navijači Vojvodine.
Za njih je jedino rešenje da se žrebom pronađe pošteno rešenje, a to je da se finale igra ili na „Karađorđu“ ili na stadionu Partizana.
„Svaka drugačija odluka pokazala bi jasnu nameru i opredeljenost da se fudbalskom klubu Vojvodina maksimalno uskrati podrška na finalu, a sam klub dovede u situaciju da bude samo puki akter meča čiji je ishod unapred određen“, dodaju navijači.
Oni su naveli i da se neće izlagati celodnevnom maltretiranju samo zato da bi „svojim prisustvom na utakmici nekome dali lažnu sliku o tome kako je finale proteklo u fer i poštenim uslovima“.
Autor: 021.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*