FON izrekao javnu opomenu Siniši Malom

Foto: Tanjug (Zoran žestić)

BEOGRAD: Fakultet organizacionih nauka usvojio je danas većinom glasova Nastavno-naučnog veća izveštaj o doktoratu Siniše Malog, kojim je predloženo da se ministru finansija izrekne javna opomena zbog neakademskog ponašanja prilikom izrade doktorata, saopštio je Centar za istraživačko novinarstvo CINS).

Foto: Tanjug (Zoran žestić)

Univerzitet u Beogradu ranije je obećao da će do 4. Novembra da donese odluku da li će Malom dodeliti doktorsku titulu ili disertaciju proglasiti plagijatom.

Na vanrednoj sednici Nastavno-naučnog veća (NNV) FON jedina tačka dnevnog reda danas je bila tema doktorata Siniše Malog i glasanje o izveštaju koji je sačinila Etička komisija fakulteta.

Iako je ta komisija prethodno predložila da se Malom izrekne javna opomena zbog „postojanja elemenata neakademskog ponašanja u doktorskoj disertaciji“, predsednica Etičke komisije je tokom sednice predložila nešto strožu kaznu, odnosno da se Mali javno osudi.

Zaokruživanjem jedne od opcija na glasačkom listiću, za ovakvu osudu je glasala većina od 112 prisutnih članova NNV koje čine svi redovni i vanredni profesori, docenti i asistenti ovog fakulteta.

Opcije za koje su članovi NNV glasali su: da prihvataju izveštaj Etičke komisije i predlažu da se Mali kazni javnom osudom ili javnom opomenom, ili da ne prihvate izveštaj ove komisije.

Veće se nije izjasnilo da li je doktorat plagijat, iako je više članova tražilo da se o tome glasa.

O doktoratu Siniše Malog će odlučiti Univerzitet i to, prema ranijoj izjavi rektorke, do 4. novembra, kada će javnost konačno dobiti odgovor na pitanje da li je doktorat Siniše Malog plagijat ili ne.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*