Vegani protestovali tražeći da se proizvode samo biljna mleka

Desetak aktivistkinja i aktivista Udruženja „Vege zajednica“ održali su juče, na Svetski dan biljnih mleka, miran protest ispred Imleka i upravi te kompanije predali pismo u kojem, kao moralnu alternativu, traže prestanak eksploatacije životinja i prelazak na proizvodnju biljnih mleka, saopštilo je to udruženje.

FOTO: Vegani protestovali tražeći da se proizvode samo biljna mleka

Oni su Svetski dan biljnih mleka obeležili minutom ćutanja koji je posvećen „svim kravama koje su žrtve mlečne industrije“.
U pismu koje su uputili upravi Imleka pozvali su je na odgovornost i poručili da od javnosti ne treba skrivati „kako izgleda život mlečnih krava, od kojih se odvaja telad da bi ljudima mogli da prodaju njihovo mleko“.
Kako su naveli, sudbine životinja „koje pate i robuju pohlepnom kapitalizmu i bezumnom konzumerizmu“ nisu skrivene samo iza debelih zidova udaljenih hala u kojima se te životinje drže zatočene, već i „iza reklama i marketinških trikova koje kompanije kao što je Imlek plasiraju da bi zavarale svoje kupce“.
Aktivisti Udruženja „Vege zajednica“ pozivaju Imlek da krene sa proizvodnjom biljnih mleka i da uporedo s tim „prestane da eksploatiše i šalje na klanje ‘istrošene’ životinje“ koje posle pet ili šest godina „fizičkog i emotivnog iscrpljivanja završavaju na klanju“, dok bi u normalnim okolnostima „mogle da žive od 20 do 30 godina.
Autor: FoNet
Foto: Vege zajednica (Fejsbuk)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*