Fotografisanje vozila i tehnički pregled od pola sata od 5. jula

Po novom pravilniku o tehničkim pregledima, koji počinje da se primenjuje od 5.jula, biće obavezno fotografisanje vozila, dok će tehnički pregled trajati znatno duže nego do sada, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić.

On je naveo da će se više pažnje posvećivati tehničkoj ispravnosti vozila i da novi pravilnik propisuje minimalno vreme trajanja tehničkog pregleda.

Rebić je istakao da će nova pravila značajno doprineti da se izbegnu razne mahinacije zbog kojih su, kaže, mnogi ostali bez licence za obavljanje tehničkih pregleda.

“Apelujemo na građane da poprave svoja vozila pre nego što odu na tehnički pregled da ne bi došli u situaciju da ne dobiju potrebni dokument. Vlasnici tehničkih pregleda neće smeti da gledaju kroz prste vozačima da ne bi izgubili licencu za rad, a krajnji benefit biće ispravnija vozila na srpskim putevima“, rekao je Rebić za Pink.

Govoreći o novom pravilniku i uvođenju dva tehnička pregleda za vozila starija od 15 godina, Rebić je naveo da ta mera, takođe, stupa na snagu 5. jula, ali da bi prvi pregledi trebalo da budu obavljeni u januaru 2019. ukoliko se do tada ta norma, kako kaže, ne ukine.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*