Front pozvao demokrate i URU da smene Krivokapića

Krivokapić izgubio poverenje (EPA EFE -B.P.)

Koalicija „Za budućnost Crne Gore” pozvala je partnere u parlamentarnoj većini da potpišu jasan i precizan koalicioni sporazum svih stranaka, zbog premijera Zdravka Krivokapića koji je pogazio sve što je obećao i koji se u kontinuitetu kompromituje.

Predsednici stranaka koje čine ovu koaliciju „Za budućnost Crne Gore” danas su održali sastanak na kome je poručeno da su pogaženi osnovni principi koaliciji odustajanjem Krivokapića od potpisivanja temeljnog ugovora sa SPC.

– Time je premijer izneverio naše strpljenje i izgubio našu podršku, sve dok se obećano ne ispuni, i to bez odlaganja. Koalicija „Za budućnost Crne Gore” ima dužnost koja je iznad političke i iznad svakog interesa.

Obavezni smo da poštujemo građane, da ih ne izneverimo, da ih sledimo i budemo izvršioci njihovih očekivanja. Duboko smo razočarani poslednjim političkim i politikantskim kalkulacijama premijera Zdravka Krivokapića kojima je nanio veliku štetu onima što su ga izabrali i koji su mu verovali – navode iz ove koalicije.

Iz koalicije „Za budućnost Crne Gore” ističu da su Krivokapiću ustupili prvo mesto na listi i podržali Vladu koju je izabrao bez konsultacije sa njima, kao i da su svesno postupali suprotno političkim zakonima modernih društava, sve iz vere i nade da je to čovek koji može da pogreši kao i svi mi, ali koji neće obmanuti, prevariti i okrenuti leđa svojima.

„Verovali smo da neće raditi sebično za sebe i one druge koji su poraženi na izborima. Premijer je prekršio obećanje i datu reč građanima, Crkvi i blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju i patrijarhu Irineju.

Nepotpisivanje Temeljnog ugovora, neprikladan i neodgovoran odnos prema verujućim ljudima i SPC je najveći politički udarac našoj koaliciji od strane premijera.

Očigledno je da svako drugi, počev od manjih koalicionih partnera do činovnika pojedinih NVO, imaju veći uticaj na Vladu od nas koji je sa dvotrećinskom većinom podržavamo. To je ne samo neprihvatljivo, nego je i ponižavajuće, ističu u koaliciji ZBCG.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*