Funkcioner Evropske agencije za odbranu zaražen virusom korona

Foto: Pixabay

Funkcioner Evropske agencije za odbranu (EDA), agencije EU sa sedištem u Briselu, testiran je pozitivno na virus korona posle povratka iz misije u Italiji, rekla je danas portparolka EU za Frans pres.

Foto: Pixabay

 

Imali smo potvrdu tog slučaja„, rekla je portparolka Evropske komisije Dana Spinant u odgovoru na pitanje o informaciji objavljenoj na portalu Euractiv.
Portparolka agencije EDA je rekla da se taj funkcioner vratio iz Italije 23. februara ali da nije učestvovao na sastanku sa 30 funkcionera drugih institucija EU, što je takođe pisalo u Euractivu.
Belgijsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je ta osoba ubrojana u zaražene virusom korona u Belgiji. U ovoj zemlji je registrovano 23 slučaja zaraženih ovim virusom, od kojih 10 u poslednja 24 časa. Devet od deset njih se vratilo sa putovanja iz Italije, saopštilo je ministarstvo.
Evropska komisija je juče saopštila da će razmotriti prilagođavanje mera prevencije pošto je Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) sa sedištem u Stokholmu, podigao nivo rizika od virusa korona.
Autor: Beta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*