Glasanje o 12 tačaka, i o dualnom obrazovanju

Skupština Srbije glasaće danas o 12 tačaka dnevnog reda, među kojima je i Predlog zakona o dualnom obrazovanju.

Poslanici će se izjašnjavati i o izmenama zakona o predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Skupština će glasati i o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat inkluzivnog predškolskog obrazovanja i vaspitanja) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Konvencije o nuklearnoj sigurnosti, kao i Zajedničke konvencije o sigurnosti upravljanja istrošenim gorivom i o sigurnosti upravljanja radioaktivnim otpadom.

Glasaće se i o izmenama odluka o utvrđivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, kao i o nekoliko izmena odluka o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora koje su podnele poslaničke grupe SNS, SPS i D JB.

Sednicu sa predlozima tih zakona, koja je počela je 24. oktobra, obeležile su replike, kratke pauze i česta javljanja poslanika po povredama Poslovnika.

Tokom višednevne rasprave, između ostalog bilo je i čitanja ocena iz fotokopije indeksa predsednika Sbije Aleksandra Vučića, udaljenja sa sednice šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića, ali i pokazivanja modrice koju je Maja Gojković zadobila u incidentu 31. oktobra kada je u njen kabinet upalo troje poslanika Dveri.

 

Izvor: rtv.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*