Glavni odbor SNS-a doneo odluku o ujedinjenju sa SPAS-om

(Foto Tanjug)

Glavni odbor Srpske napredne stranke doneo odluku o ujedinjenju sa Srpskim patriotskim savezom. Sednica Glavnog odbora SNS-a počela je u Kombank dvorani u Beogradu obraćanjem lidera stranke Aleksandra Vučića.

Druga tačka dnevnog reda na Glavnom odboru bila je ujedinjenje Srpske napredne stranke i SPAS-a.

Predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da su pripremili deklaraciju koja će biti važan dokument u radu te stranke.

„Za nas je važno da radimo na jedinstvu Srbije. Da se borimo za jasnu većinu koja će da donosi rezultate. Rezultat to je nova paradigma politike SNS-a. To je ono što ostavljamo iza sebe. Zato sam želeo i učestvovao u pregovorima sa gospodinom Šapićem jer sam želeo da ne da stalno cepamo političke organizacije, nego da pokažemo odgovornost i da možemo da se ujedinjujemo. Da naša velika porodica, naša stranka dovodi ljude. Naša stranka ne sme nikada da bude ono što su bile neke druge političke stranke”, rekao je Vučić, prenosi RTS.

Kaže da SNS mora da vodi računa o interesima naroda.

„Saglasili smo se oko svih najvažnijih ciljeva i mislim da je važno da velike događaje koji nas očekuju, pred velike pritiske i pred izuzetne rezultate koje postižemo u ekonomiji i zdravstvu, da nam je važno da imamo nove ljude, i da se pripremimo za skupštinu stranke. Skupština stranke će biti održana između 21. oktobra do 24. oktobra. Imaćemo više plenuma, donositi važne odluke, preporuke za rad stranke na terenu i programe za budućnost do 2030. godine”, kazao je Vučić.

Na osnovu člana 15. Statuta, glavni odbor doneo odluku da se članovci SPAS-a u celini pristupe SNS-u.

„Konstatujem da smo jednoglasno prihvatili naše prijatelje”, istakao je predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić pročitao je i tekst deklaracije ujedinjenja SNS-a i SPAS-a. koji će, kako je rekao, biti jedan od temeljnih političkih dokumenata stranke Srpske napredne stranke za budućnost.

Nakon što je Glavni odbor SNS-a doneo odluku o ujedinjenju, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić ušao je u salu u kojoj zaseda Glavni odbor.

Šapić se zatim pridružio funkcionerima SNS-a i seo pored predsednika Vučića, koji je njemu i članovima SPAS-a poželeo dobrodošlicu.

Teme na sednici Glavnog odbora su, pored ujedinjenje SNS i SPAS-a, i, kako je ranije rekao Aleksandar Vučić, planovi, programi, ali i problemi u stranci.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*