Godišnjica zaršetka bitke na Ceru; Stefanović: Pobeda malog naroda velikog srca

Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je povodom godišnjice završetka bitke na Ceru da je to bila prva pobeda saveznika u Prvom svetskom ratu i to pobeda koju je izvojevao mali narod velikog srca.

Nebojša Stefanović je izjavio da se na današnji dan sećamo davne 1914. godine, kada je završena bitka na Ceru.

„Tih dana ceo svet se divio hrabrosti srpskih junaka i sjajnoj vojnoj taktici naših velikih vojskovođa, koja se i danas izučava na vojnim akademijama širom sveta. Bila je to prva pobeda saveznika u Prvom svetskom ratu, a izvojevao je mali narod velikog srca“, rekao je ministar Stefanović.

Kako je istakao, srpska vojska bila je hrabra, istrajna i odlučna da neće ustuknuti ni korak pred austrougarskim osvajačem, jer je znala da brani svoja ognjišta i svoju otadžbinu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Bitka na Ceru nije bila obična bitka – vojnici su iza sebe videli svoje kuće, okućnice i imanja. Hrabro i časno pošli su u pobedu. Srpski vojnik ponos je i dika svakog srpskog ognjišta. Vojničko srce je ogromno, neustrašivo srce i ono kuca za slavu i čast otadžbine. Vaša dela su besmrtna. Slava junacima Cera!“, poručio je Stefanović.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*