Gojković: Krajnje je vreme da izbegnemo udar na zdravstveni sistem (VIDEO)

Фото: Покрајинска влада

NOVI SAD:  U Vojvodini 1.012 registrovanih obolelih od koronavirusa, od toga je najveći broj u Južnobačkom okrugu gde je preko 600 ljudi je zaraženo, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i istakao da su poslednji podaci upalili crveni alarm u pokrajini.

Foto: Pokrajinska vlada

„Najkritičnije je u Novom Sadu. Naime, 122 je juče zabeleženih slučajeva u Vojvodini, od toga polovina u Novom Sadu. Na lečenju u KCV je 177, od toga 58 građana Novog Sada. Nema ni jedne opštine u Vojvodini koja nema makar jednog obolelog“, rekao je Gojković.

Ipak, kako je naveo, može se reći da je situacija u Vojvodini pod kontrolom.

„Ako budemo imali dupli broj obolelih u odnosnu na trenutnu situaciju, onda će to biti jak udar na zdravstveni sistem. Zato je krajnji rok da se svi dozovemo pameti. Najveći broj građana je to i uadio, ali jedan manji broj i dalje ne poštuje mere i oni moraju da shvate da je ovo borba celog društva. Doći ćemo u situaciju da zdravstveni sistem u Vojvodini neće moći da pruži pomoć svim obolelim građanima“, naglasio je Gojković.

On je istakao da se za sada u tome uspeva.

„Znam da ima gužvi ispred kovid ambulanti. Ali zamislite kakve će biti te gužve kada u bolnicama više ne bude mesta. Možemo da preokrenemo situaciju, možemo da izađemo iz ovog pika najmanje oštećeni. Ali krajnje je vreme da se poštuju osnovne mere zapštite“, naveo je Gojković.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*