Gojković prisustvovala sahrani Teodorakisa

BEOGRAD –

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, kao izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, prisustvovala je danas sahrani velikog grčkog kompozitora Mikisa Teodorakisa u Galatasu na Kritu, navodi se u saopštenju.

Oproštaju od velikog umetnika prisustvovali su predsednica Republike Grčke Katerina Sakelaropulu, premijer Kirijakos Micotakis i ministarka kulture i sporta Lina Mendoni i brojni drugi grčki zvaničnici i poslenici iz sveta kulture.

sahrana, mikisa, teodorakisa

Izvor: EPA-EFE/NIKOS CHALKIADAKIS

Gojković je položila venac i izjavila saučešće porodici Teodorakisa i tom prilikom rekla da Srbija žali zbog odlaska velikog umetnika i velikog čoveka i da će uvek pamtiti njegovo prijateljstvo, ljubav prema miru i pravdi, u dobrim i lošim vremenima.

Gojković je donela i grumen srpske zemlje kako bi počivao sa ovim simbolom našeg poštovanja.

Gojković je kao simboličan gest predala povelju o proglašenju Teodorakisa za počasnog građanina Novog Sada, koja mu je dodeljena 2004. godine.

sahrana, mikisa, teodorakisa

Izvor: EPA-EFE/PETROS PATTAKOS / POOL

Proglašenjem za počasnog građanina, Grad Novi Sad je tada izrazio svoju zahvalnost i priznanje Mikisu Teodorakisu, za veliko prijateljstvo, ljubav i poštovanje, koje je iskazao darujući Novom Sadu čudesnu muziku baleta „Grk Zorba”, čime je doprineo afirmaciji Novog Sada kao grada kulture, navodi se u saopštenju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*