Grad Beograd daje dodatne olakšice ugostiteljima zbog korone

(Фото А. Васиљевић)
(Foto A. Vasiljević)

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da će Grad Beograd pomoći ugostiteljima da prevaziđu probleme u kojima su se našli zbog epidemije koronavirusa.

Tako će Grad za jul i avgust smanjiti zakup ugostiteljima koji se nalaze u objektima koji su vlasništvo Grada Beograda za 50 odsto, rekao je Vesić za TV Hepi, a saopštila Gradska uprava.

On je naveo da se druga mera odnosi samo na Vračar, jedinu opštinu na kojoj je, na predlog građana, prošle godine zabranjeno da se postavljaju bašte na parking mestima, zbog čega je veliki broj ugostiteljskih objekata na Vračaru bez bašti.

Kako je prema odluci Kriznog štaba restoranima i kafićima na teritoriji grada dozvoljeno da rade do 21 sat, a bašte do 23 sata, ti restorani i kafići na Vračaru našli su se u teškoj poziciji, kaže Vesić i navodi da će zbog toga na sednici Skupštine grada Beograda, koja se održava do kraja meseca, predložiti da se odluka o postavljaju bašti kafića i restorana na Vračaru suspenduje do kraja ove godine, prenosi Tanjug.

„To znači da će ovi ugostitelji sa Vračara moći da imaju bašte od 1. avgusta”, rekao je Vesić.

On je dodao da su ugostiteljstvo i usluge grana privrede u Beogradu koja je najugroženija zbog promene načina života zbog koronavirusa i da će Grad zato učiniti šta može, iz svoje nadležnosti, da restoranima i kafićima pomogne da lakše prežive ovaj period.

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*