Subotičani učestvuju u kreiranju gradskog budžeta

SUBOTICA –

Subotička lokalna samouprava pozvala je građane Subotice da se uključe u proces pripreme budžeta za narednu godinu tako što će predlagati projekte za koje smatraju da mogu finansirani iz gradskog budžeta.Kako je objavljeno u pozivu, Grad Subotica ovim sprovodi proces takozvanog „participativnog budžetiranja“.

„Participativno planiranje budžeta je uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju novca prikupljenog kroz poreze i druge javne prihode u cilju poboljšanja kvaliteta života u jednoj zajednici i u skladu sa prioritetima razvoja našeg grada i realnim mogućnostima finansiranja projekata“ – navodi se u pozivu.

plakat,, subotica,, budžet

Izvor: RTV

Građani svoje predloge mogu da daju putem ankete u svim mesnim zajednicama, Uslužnom centru Gradske kuće i na sajtu Grada Subotice, počev od 7. do 30. septembra.

„Građani i sva zainteresovana lica imaju priliku da popunjavanjem Upitnika daju svoje predloge za projekte koji bi učinili život u našem gradu kvalitetnijim i lepšim. Popunjene upitnike potrebno je da ubacite u najbližu kutiju za prikupljanje predloga. Elektronska verzija Upitnika se nalazi na sajtu www.subotica.rs, a popunjen upitnik može da se pošalje na upitnik@subotica.rs“ – navodi se u pozivu.

Prikupljeni predlozi biće analizirani, a o rezultatima analize, odnosno uvrštenim projektima u nacrt budžeta grada za 2022. godinu, javnost će biti obaveštena  putem zvaničnog sajta Grada Subotica i prilikom organizovanja javne rasprave o budžetu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*