Gradnja infrastrukture u Ulici braće Krkljuš koštaće 150 miliona

Radovi u Ulici braće Krkljuš odvijaju se planiranom dinamikom, a promene su najuočljivije na deonici od Laze Nančića do Đorđa Magaraševića, gde je u toku asfaltiranje kolovoza.
3
Foto: Grad Novi Sad

Osim saobraćajnice, biće izgrađene obostrane pešačke staze, 165 parking mesta, te postavljeno 29 stubova javne rasvete, s tim da je u prethodnom periodu izgrađena i nova vodovodna i kanalizaciona mreža. Za izgradnju saobraćajnih površina i prateće infrastrukture izdvojeno je oko 150 miliona dinara iz gradskog budžeta, a svi radovi bi, kako je svojevremno najavljeno, trebalo da budu završeni za 240 dana.

Podsećanja radi, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije letos je završila tendersku proceduru i ugovor je u julu zaključen s novosadskim preduzećima “Put-invest” i “MHM-projekt”.

Ulica braće Krkljuš povezuje saobraćajnice unutar bloka omeđenog Bulevarom Evrope, Futoškom ulicom i Cara Dušana. Iz Gradske uprave navode da je u toku i gradnja Ulice Đorđa Magaraševića i napominju da će nakon završetka tih radova, ali i onih u Braće Krkljuš, komunalna infrastruktura u tom delu Adamovićevog naselja biti znatno unapređena.

 

Foto: Grad Novi Sad

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*