Gradnja Sentandrejskog bulevara za petnaestak dana

Izgradnja Sentandrejskog bulevara, u delu od kružne raskrsnice s Primorskom do Velebitske ulice, trebalo bi da počne za petnaestak dana.

 

Iako se još uvek ne zna tačan datum početka radova, kao ni to da li će saobraćaj u toku proširenja tog dela puta biti izmenjen, i kako, ugovorom je određeno da posao mora da bude završen u roku od 210 dana, stoga se očekuje da Novi Sad dobije novi bulevar početkom 2019. godine, piše Dnevnik.

Sentandrejski put će biti proširen i u toj ulici će biti izgrađena nova saobraćajnica bulevarskog tipa s pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem. Planirano je da se izgrade dve kolovozne trake široke po sedam metara i dugačke oko 1,3 kilometar. Osim kolovoza, na obe strane biće postavljene pešačke i jednostrane biciklističke staze namenjene dvosmernom saobraćaju. Biće rekonstruisan i deo vodovodne i kanalizacione mreže uz izgradnju kućnih priključaka, a predviđeno je i postavljanje parking-mesta, gde prostorna ograničenja to dozvole. Pre nego što radovi krenu, moraće da se izgradi vodovodna mreža u tom delu Klise.

Izgradnja novog bulevara deo je projekta koje zajednički finansiraju Grad Novi Sad, AP Vojvodina i JP „Putevi Srbije”. Trenutno se rekonstruiše i Sentandrejski most, a projektuje se i „blizanački” most, koji će, uz novu saobraćajnicu, proširiti put i olakšati kretanje vozila tim delom grada.

Izvor: Dnevnik

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*