Gradonačelnik Bakić proglasio otvorenim 4. Subotički polumaraton

“Nema boljeg uvoda u proslavu Dana grada, nego što je 4. Subotički polumaraton. Njegov slogan „Trči kroz istoriju“, sigurno je jedan od najlepših i najtačnijih u svetu uličnih trka. Oko hiljadu učesnika će trčati pored najznačajnijih građevina nastalih od 18. veka do danas. Subotički polumaraton je druga najmasovnija ulična trka u Srbiji, posle Beogradskog maratona, na šta sam izuzetno ponosan, pogotovo što je grad Subotica učesnik od samog početka”, naglasio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić na otvaranju 4. Subotičkog polumaratona.

Pandemija korona virusa, rekao je gradonačelnik Bakić, je ograničila broj učesnika iz inostranstva ali nekoliko desetina je izuzetno važan broj s obziom na okolnosti.

“Pozdravio bih i veliki broj takmičara iz cele Srbije koji će sigurno biti najbolji promoteri Subotice u svojim sredinama i neće odoleti da nam ponovo dođu u goste. Izuzetno sam ponosan i na veliki broj prijavljenih Subotičana što znači da su od srca prihvatili ovu manifestaciju i da je u velikom broju podržavaju”, istakao je Bakić.

On je veliki uspeh u današnjoj „Trci kroz istoriju“ poželeo i „subotičkoj Beograđanki“ Nori Trklji iz Atletskog kluba „Crvena zvezda“ koja je veoma uspešna u ovoj sportskoj disciplini.

“Posebno bih se osvrnuo na trku najmlađih  koja je organizovana  od strane „Aktiv kids“ udruženja, jer oni su budućnost našeg grada i najbolji predstavnici zdravog života. Na kraju bih ponovo čestitao organizatorima, volonterima, sponzorima i promoterima“, rekao je Stevan Bakić i proglasio 4. Subotički polumaraton otvorenim.

Jedan od trkača pod rednim brojem 24 na današnjoj trci je i predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor. On se zahvalio organizatorima što su mu omogućili da, kako je rekao, ima jedinstvenu priliku da stoji za govornicom u dresu Real Madrida.

“Puno mi je srce  što se ostvarilo ono što smo prethodnih godina govorili, da mi imamo šta da pokažemo domaćim i inostranim trkačima, imamo najlepše građevine u Srbiji. To treba da vide trkači iz zemlje i inostranstva. Drago mi je što će danas trčati ulicama Subotice oko 1500 trkača iz 17 zemalja računajući i učesnike Dečjih trka. Želeo bih da se zahvalim svima što su trkačima omogućili današnji doživljaj, organizatoru Sportskom udruženju „Horizont“, Gradskoj upravi, svim javnim službama, gradskim javnim preduzećima, policiji, Crvenom krstu, Domu zdravlja, volonterima i svima. Želim vam uspešnu i lepu trku i da se lepo osećate u Subotici“, rekao je dr Balint Pastor.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*