Gradski stadion u Bjeljini dobija teren sa veštačkom travom

U cilju unapređenja infrastrukture za razvoj omladinskog fudbala, Gradski stadion u Bijeljini uskoro će dobiti novi teren sa vještačkom travom čija vrijednost iznosi oko 460.000 KM.
Ugovor o realizaciji projekta „Razvoj infrastrukture omladinskog fudbala kroz širu društvenu zajednicu“, koji će zajedno sprovesti Fudbalski savez BiH (FS BiH) i bijeljinska Gradska uprava, potpisali su danas gradonačelnik Mićo Mićić i Nihad Hodžić, izvršni direktor sektora za administraciju FS BiH.
Za izgradnju novog terena FS BiH će obezbijediti finansijska sredstva putem UEFA u iznosu od 260.000 KM, dok će iz gradske kase biti izdvojeno 200.000 KM. Od tog iznosa, 130.000 KM je namijenjeno za pripremu podloge za polaganje vještačke trave na odobrenoj lokaciji, uključujući sistem drenaže, dok je za nabavku kvarcnog pijeska i gumenog granulata neophodnog da se ispuni vještačka trava, planiran iznos od 70.000 KM.

Ovom prilikom gradonačelnik Mićić je istakao da će realizacijom ovog projekta FK „Radnik“ imati modernu podlogu na kojoj će moći trenirati omladinci, ali i prvi tim.
– Zahvaljujući dobroj saradnji sa FS BiH, stadion na kojem igra FK „Radnik“ dobio je i reflektore, koji će u narednih mjesec dana biti pušteni u rad, dok se završi tehnička priprema. Planiramo da nakon završetka svih radova uslovi za treniranje na Gradskom stadionu budu značajno bolji, kao i da će zahvaljujući tome, igra „Radnika“ u Premijer ligi BiH biti znatno kvalitetnija – izrazio je Mićić svoja očekivanja.
Predstavnik FS BiH, Nihad Hodžić, izrazio je zadovoljstvo što je Bijeljina jedan od 15 lokalnih zajednica koja je potpisala ugovor sa Savezom o izgradnji trena sa vještačkom travom, koji će značajno unaprijediti razvoj omladinskog fudbala u BiH.
– Bijeljina predstavlja odličan primjer kako treba da funkcioniše jedna lokalna zajednica i njen klub, jer samo ta simbioza daje rezultate, kako u infrastrukturi, tako i u igri. Fudbalski klub „Radnik“ je to dokazao tako što je u proteklih pet godina dva puta bio učesnik evropske fudbalske scene. Rezultati bi možda bili i bolji da je igrao na svom stadionu, ali ono što je izuzetno značajno je namjera Grada da u narednom periodu izgradi istočnu tribinu. Time bi gradski stadion u Bijeljini postao stadion druge kategorije na kojem bi se odigravale međunarodne utakmice – pojasnio je Hodžić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*