Grupa 7 duboko zabrinuta zbog ponašanja Rusije

Foto EPA EFE – A.R.

LONDON  – Ministri spoljnih poslova Grupe Sedam (G7) duboko su zabrinuti ponašanjem Rusije i najavili su da će jačati kolektivne napore na suzbijanju pretnji koje dolaze iz Kremlja.

„Duboko smo zabrinuti što se nastavlja negativni obrazac ruskog neodgovornog i destabilizujućeg ponašanja”, poručili su ministri spoljnih poslova G7 u saopštenju.

Ministri Britanije, SAD, Kanade, Francuske, Nemačke, Italije i Japana naveli su da su zabrinuti zbog nedavnog nagomilavanja ruskih vojnih snaga na ukrajinskim granicama i na Krimu, kao i zbog aktivnosti Rusije koje su usmerene na podrivanje demokratskih sistema drugih zemalja i zbog njene „zlonamerne sajber aktivnosti i upotrebe dezinformacija”, javlja Rojters a prenosi Tanjug.

Oni su rekli i da će nastaviti sa jačanjem kolektivne sposobnosti članica G7 i njenih partnera u cilju odvraćanja ovakvog ruskog ponašanja koje, kako su naglasili, ugrožava međunarodni poredak zasnovan na pravilima u oblastima bezbednosti koje zabranjuju dezinformacije u sajber prostoru.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*