Hanter Bajden podneo tužbu protiv poreske službe zbog kršenja prava na privatnost

PRINTSCREEN

VAŠINGTON – Sin američkog predsednika Džozefa Bajdena Hanter Bajden podneo je danas tužbu protiv Poreske službe, tvrdeći da su dva agenta prekršila njegovo pravo na privatnost kada su javno objavili informacije iz njegove poreske prijave da bi potkrepili tvrdnje da je federalna istraga protiv njega bila nepropisno vođena.

U Hanterovoj tužbi se navodi da federalna služba za zaštitu uzbunjivača nije dozvolila da njegovi lični poreski podaci budu javno otkriveni tokom svedočenja pred Kongresom, preneo je AP.

Tužba dolazi usred istrage o opozivu američkog predsednika Džozefa Bajdena koja je pokrenuta u Predstavničkom domu Kongresa, javlja Tanjug.

Hanter Bajden je pre nekoliko dana optužen na osnovu federalnih optužbi za vatreno oružje u kojima se navodi da je lagao o svom korišćenju droge da bi kupio i posedovao oružje u oktobru 2018. godine.

Hanterovi advokati rekli su u avgustu da su tužioci odustali od nagodbe o priznanju krivice sina američkog predsednika za utaju poreza i prestup s oružjem što je otvorilo put suđenju.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*