Haos i nejasna pravila putovanja razlog nove loše turističke sezone u Evropi

Izvor: KOEN VAN WEEL / ANP / AFP

Haos i nejasnoće oko pravila putovanja i mera sprečavanja širenja koronavirusa dovode do još jedne loše letnje sezone za posrnulu evropsku turističku industriju.

Kako piše AP, popularne turističke destinacije bore se sa novim varijantama koronavirusa.

U Francuskoj, najposećenijoj zemlji na svetu, posetioci od ove nedelje imaju još jedan uslov da ispune sa novim zahtevom za posebnu kovid-19 propusnicu.

Italija je takođe najavila da će ljudima biti potrebne slične propusnice kao u Francuskoj za pristup muzejima i bioskopima, odlazak u restoran ili na bazen i niz drugih mesta.

Međunarodni dolasci turista u Evropu prošle godine opali su za skoro 70 odsto, a za prvih pet meseci ove godine opali su za 85 odsto, podaci su  turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), čije je sedište je u Madridu.

Španija, druga najposećenija zemlja na svetu, imala je 3,2 miliona turista od januara do maja, što je deseti deo od ukupnog broja posetilaca u istom periodu 2019. Međutim, u junu je Španija imala 2,3 miliona poseta, što je bila najbolja mesečna cifra od početka pandemije.

U Grčkoj, gde broj zaraženih raste, vlasti su pooštrile ograničenja za nevakcinisane turiste i stanovnike, zabranivši im ulaz u sve zatvorene objekte za ručavanje i zabavu.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*