Hitna pomoć: Rekao da ne veruje u mere i maske, pa napao bolničara nožem

Hitna pomoćIzvor: N1

Ekipa Hitne pomoći napadnuta je na terenu u Beogradu u sredu ujutru nakon što je tehničar upozorio pacijenta da stavi masku, javlja RTS.

Doktorka Ivana Stefanović rekla je da je ekipa dobila poziv u 4.37, a napad se dogodio oko pet sati u Ulici despota Stefana, piše RTS.

„Razlog je što je pacijent kašljao, naš tehničar ga je zamolio da stavi masku, a on je rekao da ne veruje u maske i ne veruje u mere. Izvadio je nož i pošao da ga ubode. Hvala bogu, sve se dobro završilo, pozvali smo MUP koji je intervenisao“, navela je Stefanovićeva.

Prema njenim rečima, načelnik je pitao da li je potrebno da se pošalje druga ekipa jer se pacijent žalio na bol u grudima, međutim on je sve odbio.

Stefanovićeva je rekla da ih je upravo pozvao pacijent kako bi pitao ko će njega da odveze u Dom zdravlja da mu se izmeri temperatura, jer nema u kući toplomer.

„Pandemija traje skoro dve godine, minimum je da svi u kući imamo toplomere i da možemo da izmerimo temperaturu u interesu opšteg zdravlja“, navela je doktorka.

Stefanovićeva je rekla da je neophodno da izmerite temperaturu i nosite maske kada dođe ekipa Hitne pomoći, bez obzira na uverenja, jer ko će pomagati građanima ako se razbole lekari.

Vesić osudio napad

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osudio je napad na medicinskog tehničara koji se dogodio zato što pacijent nije hteo da stavi masku.

Vesić je za RTS rekao da takav slučaj pokazuje da država treba više da se bavi kampanjom protiv epidemioloških mera i dezinformacija.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*