Hitnoj pomoći Grad Novi Sad donirao četiri vozila

Uručena su četiri nova vozila Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu, koja su donacija Grada Novog Sada.

Predaji jednog sanitetskog vozila za transport pacijenata, jednog vozila za urgentne ekipe i dva putnička vozila, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć za čiju nabavku je sredstva obezbedio Grad Novi Sad, prisustvovali su Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat

„Povod da danas obiđemo lokalitet gde niče nova zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć jeste predaja četiri vozila ukupne vrednosti oko 12,5 miliona dinara. To je već postala tradicija, da svake godine Grad kupuje nova vozila za hitnu pomoć, a ove godine je poseta sadržajnija utoliko što smo obišli i ovaj sjajni infrastrukturni projekat koji zajedno finansiraju Grad i Pokrajina. Ono što je već izgledno je da će uslediti brži završetak radova od predviđenih rokova, a mi smo zajednički preko Gradske uprave za zdravstvo i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo sproveli javne nabavke za opremu“ – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Kad počne sa radom na novoj adresi, Zavod će biti najmoderniji i najopremljeniji, a to je ono što Novosađani svakako zaslužuju.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković istakao je da Pokrajina sprovodi politiku u zdravstvu na isti način kako se to radi u Gradu Novom Sadu, a to je „zajedno za bolje zdravlje“.

„Nije nam primarni cilj šta je čija ingerencija i ko je za šta zadužen. Ne želimo da se opterećujemo birokratskim procedurama, naši građani zaslužuju ovakve velelepne objekte, najsavremeniju opremu i najbolju medicinu, jer nam je jedini putokaz za budućnost zdrava nacija“ – rekao je doc. dr Zoran Gojković.

Vozilo za urgentne ekipe namenjeno je za efikasan rad ekipa na pružanju hitne medicinske pomoći kod svih urgentnih stanja na licu mesta, a opremljeno je savremenom opremom, EKG aparatima, defibrilatorima i ostalom opremom koja se koristi kod akutnih stanja i u slučajevima nesreća.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*