Hrvati šalju vojsku na Kosovo,Milanović i ministar odbrane Mario Banožić nastavili su javni sukob treba li da tom događaju prisustvuju novinari ili ne

Hrvatska danas ispraća 36. kontigent vojnika koji će učestvovati u Misiji Kfora na Kosovu i Metohiju.

Međutim, predsednik Zoran Milanović  treba li da tom događaju prisustvuju novinari ili ne.

Iz Milanovićevog kabineta je saopšteno da će on prisustvovati tom događaju i da prisutvo novinara nije predviđeno, dok su iz Ministarstva odbrane saopštili da su ovim događajima uvek prisustvovali novinari. Sa Pantovčaka su poručili da ovaj događaj neće biti iskorišćen za „bilo čije dnevnopolitičke interese“.

Hrvatska vojska

Foto: Profimedia

– Predsednik Republike i vrhovni komandant OSRH-a odlučio je tako, imajući u vidu dosadašnja iskustva i nakon brojnih razgovora s oficirima i vojnicima. Najavljeni događaj organizovan je zbog ispraćaja vojnika HV-a koji odlaze u NATO-ovu misiju, odnosno organiziran je isključivo s ciljem da se vrhovnom komandantu OSRH-a, vojnim komandantima i ministru odbrane, pokaže njihova spremnost za misiju. Tako važan događaj za vojsku ne može se i neće se iskorišćavati za bilo čije dnevnopolitičke interese – navodi se u saopštenju iz kabineta hrvatskog predsednika.

Iz Ministarstva odbrane, međutim, stiglo je drugačije saopštenje, preneli su hrvatski mediji. Mediji se obaveštavaju da će događaju prisustvovati i ministar Banožić i da su mediji uvek bili pozivani u takvim prilikama i kao poslednji primer navode ispraćaj 5. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju podrške miru „Sea Guardian“ u Sredozemlju, 31. avgusta.

 

 

 

IZVOR:TANJUG

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*