Hrvatska centar IT regiona?

Vlada Hrvatske dala je zeleno svetlo za sklapanje Memoranduma o razumevanju između Vlade i američkog tehnološkog diva, kompanije IBM.

U dokumentu vlada izražava interes za razvoj kognitivnog analitičkog inovacijskog centra (CAIC), a s ciljem podsticanja ekonomskog rasta i inovacija u Hrvatskoj. Uz to, novi bi centar bio i svojevrsni ‘hub’ za celu srednju i istočnu Evropu.

Kako je na sednici Vlade objasnila Martina Dalić, potpredsednica vlade i ministarka privrede, koju je vlada i ovlastila da potpiše dokument, smisao je Memoranduma da stvori platofrmu za razgovore s IBM-om.

“On ne obavezuje ni jednu stranu”, istakla je Dalić.

Ali, u vladi su se, čini se, jako “zagrejali” za taj projekt, koji bi Hrvatsku, otvori li se zaista u njoj CAIC, trebalo da preobrazi u informatički centar celog regiona.

IBM je, podsetimo, već snažno zakoračio na hrvatsko tržište, budući da je tamo otvorio Client Innovation Centar. Otvaranje CAIC-a bio bi još jedan, i to velik korak napred kako u njihovom nastupu u Hrvatskoj, tako i u pozicioniranju Hrvatske na informatičku kartu Evrope i sveta.

 

Izvor: b92.net

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*