Humanost na delu

Sutrašnji dan će u Opštini Kula biti obeležen sa dve stvari – sport i humanost. U organizaciji jubilarne 10. Trke prijateljstva, biće postavljen humanitarni štand „Da se Lazar probudi“, dok će u Crvenki u te namene biti održana posebna rukometna utakmica. Sav prihod biće uplaćen na račun Lazara Zarubice, učenika srednje škole, koji je nakon operacije grudnog koša i postoperativnih komplikacija upao u komu i od tad se nije probudio.

Trka u Kuli, ujedno i jedna od najvažnijih na republičkom nivou, osim velikog broja domaćih takmičara, okupiće i takmičare iz inostranstva. Start je predviđen kod Glavne pošte (ugao ulice Josipa Kramera i Lenjinove) u 17.30 časova i biće održane tri trke: na 10 000 m, 5000 m i dečija trka na 800m. Prijavni centar će biti otvoren i sutra, od 12 do 16.30 časova u centru grada, a cena prijave je 1000 dinara.

Utakmica u Crvenki, isključivo je humantiranog karaktera i održaće se četvrtu godinu za redom, pod sloganom „ Budi human, pomozi drugima“. Snage će odmeriti Rukometni klub Crvenka i All Star Team Crvenka-igrači ponikli u Crvenki koji su svoje karijere nastavili van svog matičnog kluba. Početak je u 18.00 časova, a cene ulaznica su 200 dinara za odrasle i 100 dinara za decu do 15 godina. Takođe, na ulazu će biti postavljene kutije, gde će posetioci moći da ostave dobrotvorni prilog. U svrhu prikupljanja što više sredstava, prodavaće se i majice po ceni od 950 dinara, kao i dresovi sa potpisom učesnika. U pitanju su igrači koji su osvojili zapažene rezultate na domaćem i međunarodnom terenu, a neki se mogu pohvaliti i osvojenom titulom Kupa Srbije, Superlige Srbije,dvostruke krune,zatim Prvenstvo i Kup u Izraelu, Prvenstvo i Kup u Mađarskoj, Super Kup Farska Ostrva i osvajanje Lige Šampiona.

U ovogodišnju akciju, uključio se i jedan od najboljih svetskih sudija u fudbalu Milorad Mažić, koji je poklonio svoju sudijsku opremu sa grbom UEFA (Unija evropskih fudbalskih asocijacija), kao i prvi dres koji je nosio kao sudija. On će svoju opremu potpisati nakon povratka iz Rusije, pošto sudi na aktuelnom Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Organizatori pozivaju građane da dođu u što većem broju, ostave prilog i pomognu oporavak Lazara, koji se trenutno leči u Nemačkoj.

Svi zainteresovani koji nisu u mogućnosti da dođu, a žele da pomognu kupovinom dresova, mogu se javiti na telefon +381 63 8984 739.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*