„Hvala Novaku Đokoviću“ – kako se srpski teniser našao na omotu grupe „Iron Maiden“

Novak Djokovic, of Serbia, reacts after scoring a point against Kei Nishikori, of Japan, during the third round of the US Open tennis championships, Saturday, Sept. 4, 2021, in New York. (AP Photo/John Minchillo)
Jedan od najpopularnijih hevi metal bendova „Iron Maiden“ izdao je novi album 3. septembra, a na omotu za njega osvanulo je i ime Novaka Đokovića.
"Hvala Novaku Đokoviću" - kako se srpski teniser našao na omotu grupe "Iron Maiden"

Foto: Beta (AP Photo/John Minchillo)
Album „Senjutsu“ 17. je studijski album britanskih metalaca, a na jednom delu omota članovi grupe napisali su kome se sve zahvaljuju. Korisnici Redita primetili su da se Stiv Haris, legendarni basista Mejdena, zahvalio, između ostalih, Novaku Đokoviću.
Iako je na prvi pogled potpuna misterija zašto je Haris naveo ime najboljeg tenisera na planeti, Đokovićev odnos sa članovima benda traje već neko vreme.
Gitarista Mejdena Adrijan Smit je rekreativni teniser u slobodno vreme, a na mastersu u Monte Karlu uručio je Đokoviću na šljaci svoj solo album. Bubnjar benda Niko Makbrejn je veliki obožavalac tenisa i redovan je na tribinama Vimbldona.
Na najprestižniji teniski turnir dolazio je i Haris, a prema nekim navodima proveo je neko vreme sa Novakom.
Haris je, inače, veliki poklonik sporta uopšte, kao i svi članovi Mejdena, koji su i veliki promoteri zdravog života. Basista je fanatičan navijač Vest Hema za koji i igra u selekciji veterana, pevač Brus Dikinson dugo je trenirao mačevanje, a Niku Makbrejnu je golf opsesija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*