Hyundai će investirati više od 10 milijardi dolara u SAD-u

ILUSTRACIJA

Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai investirat će više od 10 milijardi dolara u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) do 2025. godine kako bi ojačao saradnju sa američkim kompanijama u oblasti napredne tehnologije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Eusiun Chung, izvršni direktor Hyundai Motor Company, objavio je novi plan ulaganja od pet milijardi dolara nakon sastanka sa američkim predsednikom Joeom Bidenom u Seulu, glavnom gradu Južne Koreje.

Istakao je da će Hyundai otvoriti novi pogon za proizvodnju električnih vozila u vrednosti od oko 5,5 milijardi dolara u saveznoj državi Džordžiji.

Očekuje se da će nova ulaganja Hyundaija u SAD-u do 2025. godine premašiti 10 milijardi dolara.

Predviđa se da će to biti ulaganja u proizvodnju električnih vozila, kao i robotiku, urbanu mobilnost, autonomnu vožnju i umetnu inteligenciju.

Navodi se da će fabrika koju će Hyundai otvoriti u Džordžiji zapošljavati oko 8.100 ljudi, a pogon će proizvoditi oko 300.000 električnih vozila godišnje.

Tokom posete Seulu, Biden je izrazio zadovoljstvo novim investicijama koje će Hyundai i Samsung realizovati  u SAD-u.

Biden je nakon sastanka sa Chungom posebno pohvalio projekat Hyundaija za električna vozila.

„Električna vozila su nešto dobro za naše klimatske ciljeve, ali i dobar posao za celu industriju“, rekao je Biden.

Biden je u petak stigao u Južnu Koreju u svoju prvu trodnevnu posetu toj istočnoazijskoj državi. U subotu se sastao i sa predsednikom Južne Koreje Yoonom Suk-yeolom.

 

 

IZVOR:ANADOLIJA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*