I drugo primirje ostalo samo na papiru, nastavljeni sukobi u Nagorno-Karabahu

I pored proglašenja prekida vatre, azerbejdžanska vojska jutros je započela ofanzivu na južnom pravcu linije dodira u Nagorno-Karabahu, saopštila je portparolka jermenskog ministarstva odbrane Šušan Stepanjan.

Prethodno su ministarstva odbrane Azerbejdžana i Jermenije razmenila optužbe za granatiranje i kršenje novog primirja, koje je stupilo na snagu u ponoć po lokalnom vremenu.

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo je da su jermenske oružane snage grubo prekršile novi prekid vatre otvaranjem artiljerijske vatre na azerbejdžanske položaje na liniji dodira u Karabahu.

Sa druge strane, jermensko ministarstvo odbrane saopštilo je da je Azerbejdžan prekršio prekid vatre, prenosi agencija RIA Novosti.

Jermenija i Azerbejdžan postigli su u subotu novi sporazum o humanitarnom prekidu vatre u nagorno Karabahu, koji je stupio na snagu u ponoć po lokalnom vremenu.

 

Ruševine u azerbejdžanskom gradu Gendže

Ministarstvo odbrane regiona Nagorno-Karabah je u nedelju saopštilo da je poginulo još 40 vojnika, čime se ukupan broj nastradalih na toj strani povećao na 673.

 

IZVOR:RTS

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*