I Žorž Žezus pozitivan na koronavirus

EPA (NOUSHAD THEKKAYIL)
RIO DE ŽANEIRO –

Portugalski stručnjak na klupi Flamenga Žorž Žezus zaražen je koronavirusom, potvrdio je brazilski klub. Žezus je pre nekoliko dana urgirao da se prekine fudbal u Južnoj Americi zbog pandemije koronavirusa.

Žorž Žezus zaražen je koronavirusom, što je potvrdio brazilski klub Flamengo, čiji je Žezus šef stručnog štaba.

EPA (NOUSHAD THEKKAYIL)

„Trener je trenutno pod negom medicinskog osoblja i oseća se stabilno. Uprava kluba pokazuje svoju posvećenost zdravlju i sigurnosti tokom pandemije koronavirusa i zbog toga će suspendovati sve treninge prvog tima i omladinskog pogona, na bar nedelju dana“, navodi se u saopštenju Flamenga.

Žezus je pre samo par dana apelovao na čelnike fudbalskih saveza u Južnoj Americi, a pogotovo u Brazilu, na prekid takmičenja, zbog pandemije koronavirusa.

Portugalski stručnjak koji ima 65 godina, u julu prošle godine došao je u Flamengo i brzo ostvario veliki uspeh, pošto ih je vodio do titule u domaćem prvenstvu, a potom i u Kopa Libertadoresu.

Žezus, nekadašnji fudbaler, je tokom svoje trenerske karijere vodio između ostalih Benfiku, Sporting, Bragu, Al-Hilal, Vitoriju Gimaraeš, Vitoriju Setubal, Belenenses…

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*