Igre bez granica i ove godine osvajaju Evropu, u Subotici po drugi put

City Games karavan uskoro kreće na svoju turneju, a u Suboticu stiže 6. jula. Nesvakidašnje igre, mnogo adrenalina, timski rad i nezaboravno druženje očekuju svakog ko se bude tog dana našao na otvorenom bazenu Dudova šuma od 19:30. Zabava i sport neće izostati ni ovog leta a deveta sezona City Games-a sa sobom donosi i nova uzbuđenja.

„Ove godine smo malo promenili pravila. Grad koji bude najbolji u Srbiji kvalifikuje se za evropsko City Games finale koje će 2020. godine biti održano u Luksemburgu. Tamo će ukrstiti snage sa najboljim evropskim gradovima što će biti pravi spektakl koji na ovim prostorima još nije viđen“ – ističe autor i direktor projekta Miroslav Krzyk.

13 zanimljivih disciplina u vodi i pored bazena spojiće ljude i gradove a sve kroz zabavu i sport. City Games karavan krenuo je iz Hrvatske, a u Srbiju stiže već 4. jula kada će prvi gradovi odmeriti snage na bazenu u Vrbasu. Sledi Subotica 6. jula zatim Inđija, 8. jula.

U Somboru će 10. jula na polufinalnoj večeri snage ukrstiti pobednici iz prethodnih gradova. Nakon toga kvalifikacije se nastavljaju 12. jula u Valjevu, 14. jula u Loznici, 16. jula u Knjaževcu i 18. jula u Vranju. Na bazenima u Čačku održeće se drugo polufinale, a 22. jula na Zlatiboru. Najbolji gradovi će se boriti za titulu prvaka koji će predstavljati Srbiju na evropskom finalu 2020. godine u Luksemburgu.

Ono što je najbitnije jeste da takmičari ne moraju biti profesionalni sportisti. Bitno je imati timski duh i želju za dobrom zabavom koja je ovde zagarantovana. Tim se sastoji od 6 članova od kojih dvoje moraju biti ženskog pola.

Subotica će i ove godine imati svoju ekipu, te pozivamo sugrađane da dođu na Gradski bazen u Dudovoj šumi 6. jula i pruže podršku svojim sugrađanima, ali i ostalim učesnicima ove nesvakidašnje sportske manifestacije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*