Inspektoru SBPOK Božidaru Stoliću ukinut pritvor

BEOGRAD –

Inspektoru za krvne i seksualne delikte u SBPOK-a Božidaru Stoliću, osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja, ukinut je pritvor jer u zakonskom roku nije optužen, saznaje Tanjug.

Stolić je bio uhapšen 12. juna i protiv njega je istražni postupak počeo pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ali je u međuvremenu njegov slučaj preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

pritvor, zatvor

Izvor: MUP Srbije

Kako u roku od dva meseca nije podnet optužni predlog protiv njega u skraćenom postupku, pritvor mu je ukinut po sili zakona 6. avgusta, pojašnjavaju za Tanjug u sudu.

Nakon hapšenja Stolića pojedini mediji su preneli da je on pod sumnjom da je prenosio informacije „kavačkom klanu“, odnosno Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, optuženim za organizovanje kriminalne grupe koja je izvršila niz brutalnih ubistava i druga krivična dela.

Stolić se sumnjiči za krivično delo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

On se nakon hapšenja na saslušanju pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje pravo da ne iznosi odbranu.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*