Intenziviranje saradnje sa Italijom

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za politiku odbrane Milan Mojsilović primio je delegaciju Ministarstva odbrane Republike Italije koja boravi u poseti Republici Srbiji povodom održavanja bilateralnih odbrambenih konsultacija.

Obostrano je konstatovano da se bliski i prijateljski odnosi dve zemlje potvrđuju i u oblasti odbrane. Vršilac dužnosti pomoćnika ministra Mojsilović ocenio je da susreti na visokom nivou daju poseban kvalitet saradnji i preneo očekivanje da će takva praksa biti nastavljena i ove godine. Rezultati ministarskih susreta u prethodnom periodu, dva susreta načelnika generalštaba, kao i posete komandanata Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane pozitivno su se odrazili na kvalitet saradnje, navodi se na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva odbrane.

U razgovorima delegacija dva ministarstva odbrane konstatovano je da je saradnja u oblasti odbrane sadržajna i intenzivna. Izraženo je opredeljenje da se saradnja u narednom periodu intenzivira u oblastima od obostranog interesa, u školovanju i usavršavanju, u vojno-vojnom domenu i u vojnoj medicini, ali i da se sagledaju mogućnosti i modaliteti unapređenja vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje.

Kruna saradnje dve vojske je zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama, posebno zajednički angažman u misiji UN u Libanu.

Na kraju razgovora usaglašen je i potpisan Plan bilateralne vojne saradnje za 2018. godinu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*