Interaktivna izložba – Nasilje ima jedno lice

Sos ženski centar je po treći put pokrenuo aktivnost INTERAKTIVNA IZLOŽBA NASILJE IMA JEDNO LICE koja  se ovog puta sprovodi u okviru projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“ koji je projekat Vlade Švajcarske a sprovode ga dve nevladine organizacije: Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

SOS ženski centar je kroz ovaj projekat dobio podršku za bolje povezivanje sa građanima, povećanje građanskog aktivizma, unapređenje saradnje sa lokalnim samoupravama radi poboljšanja javnih usluga, kao i za veće umrežavanje i efikasnije delovanje organizacija građanskog društva. 

Osmislile smo interaktivnu izložbu – Nasilje ima jedno lice, kao ideju da na ovaj način približimo posetiocima dinamiku nasilja u porodici „iznutra“, iz ugla onih koje su preživele nasilje kako bismo prenele poruku da je svačija priča jednako važna, smanjili nerazumevanje prema fenomenu nasilja, dinamiku i prebacivanje krivice na žrtvu. Verujemo da je za nasilje odgovoran samo onaj ko nasilje čini. Verujemo da ni jedna žrtva ne bira niti želi nasilje. Verujemo da je žrtvi neophodna podrška kako bi izašla bezbedno iz situacije nasilja. Nadamo se da ćete posetiti naš događaj i važne poruke čuti iz prvog lica od naših vrednih volonterki.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*