Interesovanje za vakcinaciju u Tutinu povećano deset puta

Mnogo je veći odziv stanovnika Tutina na vakcinaciju u poslednja dva meseca i do sada je dato više od 4.000 doza vakcina, izjavio je danas direktor tutinskog Doma zdravlja Kemal Ćorović.

On je zahvalio ministru Tomislavu Momiroviću i ambasadoru Turske Hamiju Aksoju što su ličnim primerom dali podstrek građanima opštine Tutin da se vakcinišu.

„Ranije smo imali pet do 10 građana dnevno koji su se vakcinisali, ali ih je sada od 100 do 120, tako da smo do sada dali preko 4.000 doza i sada će sigurno biti mnogo bolje. Nadam se da će to zahvaljujući poseti ministra i ambasadora Turske to biti još bolje”, rekao je Ćorović.

Ambasador Aksoj je izjavio da ne razume tako mali odziv, uprkos činjenici da građani imaju na raspolaganju sve vakcine kao nigde u Evropi.

„Srbija je jedna od najuspešnijih zemalja u Evropi po borbi protiv pandemije, jer je u ovoj oblasti primenila politiku koja je za primer, i zahvaljujući tome je 40 odsto stanovništva vakcinisano. Nažalost, u Sandžaku je mali procenat vakcinisanih, svega oko 10 odsto iako imaju pristup svim vakcinama i to je zbog toga još čudnije”, rekao je Aksoj.

Ambasador Turske je rekao kako su on i ministar Momirović dali primer ostalima kako treba da se ponašaju uz nadu da će to već od danas dati rezultate.

„U drugim državama se mnogo ljudi muči, jer nemaju pristup vakcinama, a ovde imaju sve vakcine i zato pozivam našu braću u Novom Pazaru, Tutinu i celom Sandžaku da se vakcinišu”, naglasio je ambasador Aksoj, prenosi Tanjug.

Atletičarka Atletskog kluba Novi Pazar Teodora Simović takođe je pozvala sugrađane da se vakcinišu.

„Nama ovde prisutnima je korona odnela prijatelje i članove porodice i zato mislim da je vakcinacija veoma bitna i zato mi sportisti koji inače propagiramo zdrav život pozivamo građane na vakcinaciju. Ne kaže se uzalud da bolestan ima samo jednu želju, a to je da bude zdrav”, apelovala je ona.

Simovićeva je naglasila da sportistima teško pada epidemija i zbog toga što su mnoga takmičenja bila otkazana ili se održavaju bez publike i bez prave motivacije da postižu dobre rezultate.

Ona je podsetila da je Beograd naredne godine domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici i pozvala je građane da se vakcinišu kako bi mogli da podrže naše atletičare na toj manifestaciji.

Ambasador Aksoj je naglasio i zadovoljstvo napretkom radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar-Tutin koje izvodi turska firma Tasjapi.

„Naši odnosi sa Srbijom su na izuzetno visokom nivou, mnogo naših firmi radi u Srbiji, a Tasjapi takođe radi put Sarajevo-Beograd. Potrudićemo se da nakon završetka puta Novi Pazar – Tutin ovo preduzeće dobije još projekata i na tome ćemo sarađivati s ministrom”, rekao je Aksoj.

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Enes Buhić izrazio je zadovoljstvo zbog posete ministra Momirovića.

„Drago mi je da se toliko ulaže u ovu teritoriju. Ministar je dva puta za tri meseca bio ovde, a danas ćemo sa ambasadorom Turske otvoriti neke nove teme o nekim novim projektima”, rekao je Buhić.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*