Investicija vredna 551.000 KM: Banjaluka dobija još jedan kružni tok, vozači se raduju smanjenju gužve

Početak radova na ovoj raskrsnici ozvaničen je juče. Tom događaju prisustvovali su i  v.d dužnosti direktora Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“, Nenad Nešić, ako i gradonačelnik Banjaluke, Igor  Radojičić.

Nešić je naglasio da je komplikovana procedura javnih nabavki razlog zbog kojeg su radovi počeli tek sada, te da je rok za izgradnju kružne raskrsnice 90 radnih dana.

– Kružna raskrsnica je na magistralnom putu M4 i ukršta se sa gradskim saobraćajnicama Bulevar Stepe Stepanovića i Bulevar Desanke Maksimović. Izgradnjom kružne raskrsnice očekujemo povećanje dnevnog prometa na 40.000 vozila –  istakao je Nešić.

Kad je reč o kružnoj raskrsnici kod rebrovačkog mosta, Radojičić je naglasio da je grad Banjaluka rešio imovinske odnose, projekte i papirologiju.

Vozači su srećini što će guže biti smanjene, ali ipak skeptični da li će kružni tok biti urađen kako treba.

– Hvala Bogu što konačno rešavaju ovo, ali samo da ne bude kao onaj tamo u Obilićevu, koji je toliko loše napravljen da je samo napravio još veće gužve. Nadam se da će ovo uraditi kako treba – prokomentarisao je Slavko Mikić, meštanin Starčevice.

Izvođač radova je konzorcijum kojeg čine preduzeća „Prijedoputevi“ iz Prijedora i „Kozaraputevi“ iz Banjaluke.

Predstavnik konzorcijuma Dejan Gaković rekao je da će vremenske prilike uticati na dinamiku izgradnje raskrsnice.

Još tri kružna toka

Gradonačelnik Igor Radojičić naglasio juče da je kružna raskrsnica kod rebrovačkog mosta dugo iščekivan projekat, koji je dio koncepta zamene brojnih krstastih raskrsnica u gradu novim kružnim raskrsnicama.

– Naredne godine, u okviru svojih nadležnosti, nameravamo da gradimo još tri kružne raskrsnice, dve u Aleji Svetog Save i jednu u blizinu zgrade Policijske uprave Banjaluka – naveo je Radojičić.

 

Izvor: blic.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*