IRAN – TEHERAN

Teheran, 29. decembra, IRNA – Komandant iranske mornarice, kontraadmiral Hossein Khanzadi rekao je da su sve faze trostranih vežbi Iran-Rusija-Kina uspešno izvedene.

Govoreći na marginama mornaričkih vježbi, Khanzadi je rekao novinarima da su različite faze taktičkih vježbi, koje su prvi put planirale tri glavne svjetske pomorske sile, uspješno izvedene.

 

Takođe je pozvao sve zemlje regiona da se pridruže ovoj konvergenciji i regionalnoj koaliciji.

Iran smatra da je pomorska sigurnost pitanje koje treba kolektivnim naporima, napomenuo je.

Naglašavajući činjenicu da se novo poglavlje u razvoju saradnje između Irana, Kine i Rusije prikazuje na najvišem nivou, iranski komandant rekao je da držanje vojnih vežbi znači da su preduzete dobre mere u političkim i ekonomskim oblastima.

 

Napomenuo je da pojava glavnih azijskih sila nije samo odvojeni pokret, već određuje jasan put za region i svijet u okviru koalicije i konvergencije.

Iranski prijatelji i oni koji vole region srećni su zbog ovog pokreta, rekao je.

Napomenuo je da je era američkog napada u regionu prošla i oni bi trebalo da napuste region što je pre moguće.

Ranije je predsednik tališke dijaspore Rusije, član Ruskog saveta za međunacionalne odnose Ismail Šabanov rekao da su vojne vežbe između Irana, Rusije i Kine, koje su započele u Indijskom okeanu, još jednom dokazale formiranje multi-etničkog oružja. polarni svet.

Kazao je da je u stvari zajednička vojna vježba odgovor na sigurnosne izazove SAD-a i NATO-a.

Dalje je rekao da su SAD i Zapad osnovni uzrok nestabilnosti na Bliskom Istoku i vojne vježbe su održane iz tog razloga.

Lideri tri zemlje svjesni su činjenice da očuvanje mira i stabilnosti u regionu zavisi od mjera koje su preduzele.

BTV

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*