Irena Vujović i gradonačelnik Vranja potpisali ugovore o dodeli opreme za sakupljanje i reciklažu otpada

Irena Vujović i gradonačelnik Vranja potpisali ugovore o dodeli opreme za sakupljanje i reciklažu otpada 1Foto: FoNet/ Beoinfo

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas u Vranju sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem i predsednikom Gradske opštine Vranjska Banja Draganom Sentićem ugovore o dodeli nove opreme za sakupljanje i reciklažu otpada, koju je obezbedilo Ministarstvo.

Reč je se o 140 novih kontejnera i još toliko kanti za otpad, koji su danas uručeni javno-komunalnom preduzeću, a potpisivanju ugovora prisustvovala je i predsednica Vlade Ana Brnabić, saopšteno je iz Ministarstva.

Vujović je navela da će nove kontejnere i kante dobiti 34 lokalne samouprave u Srbiji, ističući da je Vranje prvi grad kojem je dodeljena nova oprema.

Ona je najavila da će, osim danas uručene opreme, Ministarstvo sa 17,7 miliona dinara ove godine sufinansirati dva projekta u Vranjskoj Banji, čija će realizacija omogućiti da se na sistem grejanja na termalnu vodu priključi oko 60 novih stambenih objekata.

Time će kotlovi u domaćinstvima koja se greju na drvo i ugalj biti zamenjeni, što će doprineti smanjenju emisije ugljen – dioksida i drugih štetnih materija u vazduhu koje dolaze od indvidualnih ložišta.

„Vodimo računa o potrebama svih građana Srbije i trudimo se da pomognemo gradovima i opštinama da realizuju projekte koji podižu kvalitet života građana“, rekla je Vujović.

Ministarka Vujović danas je sa predsednicom Vlade Anom Brnabić posetila postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Vranju, kao drugu fazu rekonstrukcije Zdravstvenog centra „Vranje“ u okviru koje će biti izgrađena kotlarnica na biomasu.

Vujović je naglasila da je Zelena agenda za Srbiju prioritet i poručila da Grad Vranje može i u budućnosti da računa na podršku resornog ministarstva u realizaciji projekata koji imaju za cilj unapređenje životne sredine, navedeno je u saopštenju.

 

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*