Istraga pokrenuta i protiv braće Milošević

Mesto na kojem su početkom oktobra nađena tela tročlane porodice (Foto Tanjug/Tv Zona plus)

Niš – Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu doneo je rešenje o određivanju pritvora do 30 dana Goranu Džoniću (59), vatrogascu u penziji iz aleksinačkog sela Moravac, i njegovim sinovima Stefanu (34), zaposlenom u Vojsci Srbije, i Milanu (31), vatrogascu-spasiocu u Sektoru za vanredne situacije Policijske uprave MUP-a Srbije u Nišu. Kako je saopšteno u Višem sudu u Nišu, trojici Džonića, ocu i sinovima, pritvor je određen zbog sumnje da su izvršili krivično delo teškog ubistva iz člana 114, stav prvi, tačka 11 Krivičnog zakona Republike Srbije, i kako ne bi uticali na svedoke koji u daljoj istrazi tek treba da budu saslušani, ali i zbog visine zaprećene kazne. Istovremeno, sudija za prethodni postupak Višeg suda doneo je i rešenje o pokretanju istrage protiv osumnjičenih, koji se terete za ubistvo troje članova porodice Đokić – Gorana (57), vlasnika menjačnice u centru Aleksinca, njegove supruge Gordane (54) i kćerke Lidije (25).

Takođe, Više javno tužilaštvo u Nišu je juče kasno po podne donelo naredbu o proširenju istrage u ovom slučaju i protiv okrivljenih Konstantina (38) i Kostadina Miloševića (39), rođene braće iz Moravca, saopštio je Borislav Radonjić, portparol ovog tužilaštva. I oni se, saopšteno je, terete za krivično delo teško ubistvo. U saopštenju je naglašeno da je posle saslušanja tužilaštvo Višem sudu u Nišu podnelo predlog da se braći odredi pritvor do 30 dana. Do zaključenja ovog izdanja našeg lista, međutim, saslušanje pred sudijom za prethodni postupak u niškom Višem sudu nije bilo završeno.

Konstantin i Kostadin su, podsetimo, uhapšeni u petak uveče. To je javnosti saopštio ministar policije Aleksandar Vulin. Braća su u aleksinačkom kraju poznati pod nadimkom Jojkini, a policiji po kriminalnoj prošlosti i izvršenju brojnih krivičnih dela.

Trostruko ubistvo koje je potreslo Srbiju izvršeno je oko ponoći između 26. i 27. septembra ove godine. Posmrtni ostaci usmrćenih, koji su spaljeni i ugljenisani, pronađeni su 2. oktobra nedaleko od sela Moravca i Tešice, a 21. oktobra uhapšen je Goran Džonić, bliski rođak porodice Đokić (brat od tetke ubijenog Gorana), za koga je posle pritvaranja rečeno da je priveden zbog sumnje da je učestvovao u izvršenju ubistva.

Odmah posle pritvaranja Goranovih sinova govorilo se da su Milan i Stefan kobne noći kada je likvidirana porodica Đokić bili na poslu – Milan u sedištu vatrogasaca u Nišu, a Stefan sa svojom vojnom jedinicom blizu Kopnene zone bezbednosti između Srbije i Kosova i Metohije.

Inače, do jučerašnjeg saopštenja tužilaštva u vezi s proširenjem istrage nije se znalo šta se dešava sa ostalima privedenim u vezi sa ubistvom Đokića. Velika grupa novinara, foto-reportera i televizijskih snimatelja je juče po podne bila ispred niške Palate pravde, očekujući nova saslušanja u istrazi. Ulazna vrata palate, međutim, bila su zaključana, kao i kapija kuda ulaze službena vozila s privedenim na saslušanje. Pored ove kapije bili su radnici službenog obezbeđenja objekta u kojem su Osnovni i Viši sud, odnosno Osnovno i Više javno tužilaštvo, ali niko od njih nije želeo da razgovara jer, rečeno je, nemaju ovlašćenja za to. Činjenica da nije bilo nijednog advokata, s obzirom na to da se sva saslušanja obavljaju u prisustvu pravnih zastupnika, najviše je doprinela da se zaključi kako niko neće biti doveden na ispitivanje. Posle sat i nešto više vremena predstavnici medija su se razišli. Zatim je usledilo saopštenje tužilaštva u kojem su nedoumice razjašnjene.

Brat promenio ime

U VJT u Nišu u zvaničnom saopštenju navodi se da je doneta naredba o proširenju istrage i predložen pritvor za K. M. i A. M., iz Moravca, što je donekle stvorilo nedoumicu da li je reč o ranije pominjanoj braći Konstantinu i Kostadinu. Dilemu su nam razrešili u Aleksincu, gde nam je sinoć rečeno da jedan od „Jojkinih”, to jest jedan od dvojice braće Milošević, zbog sličnosti imena koja su nosili, odlučio da promeni svoje i sada se zove Aleksandar. Ko je promenio ime, Konstantin ili Kostadin, nismo saznali.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*